top of page
Search

Quina és la meva funció al món?

Reflexions d'un jove


Quan em faig aquesta pregunta, penso que les persones formem part d'un organisme més gran: la terra. Cadascun de nosaltres som organismes formats per òrgans i cèl·lules (leucocits, linfocits....). Cadascuna de les nostres cèl·lules es limita a fer la seva funció, perquè desconeix que aquesta és la seva funció. Només viu fent el que sap fer. Com una persona a la terra. Vull dir que, les persones desconeixem la nostra funció a la terra i ens limitem a viure, com les cèl·lules. Anant més enllà, la terra tampoc no és l'organisme més gran sinó que, juntament amb la resta de planetes, forma part d'una galàxia, que és un altre organisme. La via làctia forma part d'un conjunt de galàxies que n'és un de més gran encara. Quants organismes encara més grans hi ha encara per sobre?, em demano. No ho sé, però m'agradaria saber-ho.


D'altra banda, de la mateixa manera que al nostre organisme tenim cèl·lules que són bones per a nosaltres, també en tenim que no ho són. Les cancerígenes, per exemple. Però, compte! perquè les cèl·lules cancerígenes no neixen dolentes. Són cèl·lules bones que, en un moment donat es tornen cancerígenes i comencen a reproduir-se sense control de forma increïble. Fent el símil amb les persones, entenc que tots som iguals. Ningú no neix sent dolent, sinó que se'n torna. I què fa que se'n torni? Entenc que la terra ha emmalaltit perquè cada vegada més persones s'estan transformant en "cancerígenes". Ens estem fent mal entre nosaltres i estem fent mal a la terra, l'organisme al que pertanyem. Ja estem notant els efectes del canvi climàtic i, si no aturem la infecció, la terra morirà i nosaltres amb ella. Però les persones estem tan malament que, enlloc de treballar en equip pel bé comú, ens matem entre nosaltres. Hauríem de limitar-nos a dur a terme cadascú la nostra funció, no entorpir la dels altres i tenir cura del nostre planeta.


El problema ve quan les cèl·lules més importants, que dirigeixen a les altres, són les qui estan conduint a les altres a fer-se cancerígenes i matar a les bones. Llavors, què hauríem de fer? Hauríem de trobar un tractament que sanés la terra però, quin? Realment pot passar el mateix que a un organisme humà infestat de cèl·lules cancerígenes. Es pot curar o pot morir. Però la manera com la persona, i les seves cèl·lules afrontin el càncer, pot influir molt en la seva recuperació i el seu estat. El que penso que pot funcionar millor, és la unió de totes les cèl·lules sanes treballant amb un objectiu comú i sanador.
26 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page