top of page

QUÈ FEM?

Grup d'auto-ajuda de famílies
pexels-pixabay-461049_edited.jpg

Xarxa de famílies que acompanyen famílies i comparteixen experiències i vivències

 • Assessorament i acompanyament des de l'experiència d'allò que ha funcionat a cadascú

 • Es reuneix mensualment

 • Es comparteixen inquietuds, sentiments, experiències, preocupacions

 • Suport i ajut mutu

 • Confidencialitat

 • Assistència voluntària

 • Compromís

Grup psico-educatiu de joves
pexels-cori-rodriguez-1187086.jpg
 • Es reuneix quinzenalment

 • Dirigit per una psicòloga experta

 • Es planteja un tema de partida sobre el qual debatre

 • Es comparteixen inquietuds, sentiments, experiències, preocupacions

 • Joves que han superat una adolescència difícil acompanyen i ajuden als qui ara ho necessiten

 • Confidencialitat

 • Assistència voluntària

 • Compromís

 • Activitats lúdiques

Aquest manual està adreçat a tu mare (pare) que has vist com el nen que havies criat amb tant d'amor, de sobte esclata de la pitjor manera, prenent un camí d’auto-degradació, conflictivitat personal, familiar i social sense retorn davant del qual et trobes desesperada, desbordada pels esdeveniments, angoixada, estigmatitzat/da, sola davant el perill i no saps per on tirar.

Des de l'experiència positiva, et volem mostrar que hi ha un camí, que no és fàcil però sí possible. Et proporcionem  testimonis de pares i nois, dades sobre incidència, informació sobre drogues i trastorns de conducta, sobre el tractament, recursos a l'abast, eines de gestió emocional i lideratge personal i familiar que et poden ser molt útils.

Manual de superviència per a mares desesperades
l Jornades online Joves, Conducta i Addicions al segle XXl
Ajornament Jornades

Conjuntament amb el centre Font Fregona, estem preparant unes jornades adreçades a professionals de la salut mental, la justícia i l'educació.

Sota el títol "Joves, conducta i addiccions al segle XXI" esperem comptar amb la participació de figures de primer nivell a Catalunya i Espanya, a fi de presentar els darrers estudis en aquesta matèria i poder debatre sobre les millors mesures d'intervenció.

Les jornades estaven previstes pel dia 11 de febrer de 2022, en modalitat online, però les hem hagut d'ajornar per qüestions organitzatives.

Us anirem proporcionant més informació.

Les inscripcions es realitzaran a través de l'adreça de contacte de Font Fregona.

Projecte Tòtem
Tronc tòtem Font Fregona
IMG_7156.jpg

Aquest projecte és un homenatge interactiu a una mare coratge que va morir de càncer el 2020  quan el seu fill estava acabant el seu procés terapèutic a Font Fregona. La Mariví (DEP) va lluitar pel seu fill fins al final, i avui dia n'estaria molt orgullosa de veure la persona en la que s'ha convertit. En homenatge a ella i, per extensió a totes les mares (pares i familiars referents), així com als professionals del centre i als nois que lluiten per transmutar-se com fa el cuc quan esdevé papallona, hem construit un gran Totem, de més de 3 metres d'alçada, amb forma femenina que culmina en una crisàl·lide, de la que surt una papallona pel seu extrem superior. El Tòtem també representa un arbre. Al llarg del seu tronc (de fusta antiga i valuosa), a mode de branques, té inserides unes fustes en les que els nois interns han escrit un valor a l'anvers, i l'anti-valor al revers. Aquestes fustes branques serveixen per fer una tasca interactiva per treballar valors i emocions, en poder extreure-les i ordenar-les en diferents posicions. Les famílies (tant d'interns com d'ex-interns) han escrit una lletra, en un clauer de fusta cadascuna. Els clauers estan situats a la base de la crisàl·lide, i simbolitzen les fulles que protegeixen els fills i els valors, o sigui, el necessari recolzament de les famílies. A més, hi ha uns cascavells que sonen al vent escampant les paraules que els pares i els educadors mirem d'emprentar a l'inconscient dels nostres fills per tal de guiar-los i que no les oblidin mai. El Tòtem simbolitza alhora la gran família que hem construït tota la comunitat (nois, educadors, terapeutes, professors i famílies). Un vincle que ens uneix de per vida i ens recorda que ens tenim per tenir cura els uns dels altres. El tòtem es va inaugurar el 30/07/2022

Taller d'art teràpia
Mural Erol Urbà Font Fregona
Film Erol Urbà

El dia 28/10/23 vam inaugurar el graffiti resultant del taller organitzat a Font Fregona per Erol Urbà i patrocinat per la nostra associació.

El projecte va néixer d'un noi que va fer procés al centre i és un dels fundadors d'aquesta iniciativa, que té com a objectiu la transformació social a través de l'art comunitari.


Els artistes d'Erol Urbà van plantejar la possibilitat d'elaborar un mural que expressés el procés terapèutic als interns de Font Fregona. El resultat és, com podeu veure, increïble. Els alumnes han gaudit moltíssim de tot el procés (brainstorming, disseny, preparació i pintura) i ens han expressat quant terapèutic ha estat per a ells. Les noves generacions d'interns podran gaudir d'aquesta obra que és molt simbòlica i pretén ser un estímul per a la sanació personal.

D'altra banda, els membres d'Erol Urbà van obsequiar a la comunitat de Fontfregona amb un migmetratge que, a través del rap, relata l'aventura de superació personal que suposa el repte de superar les pròpies dificultats per tenir una vida plena i feliç. El Levico n'és l'intèrpret principal. El film ens va emocionar a tots.


Som una gran família que s'acompanya per superar les dificultats de cada membre, com els còdols del riu que s'empenyen fins arribar al mar. Els nostres fills són afortunats per la possibilitat que els oferim de créixer com a persones. La Direcció d'aquest projecte demostra com la superació personal és possible i pot positivitzar-se per ajudar a d'altres en els seus processos de canvi personal. Estem molt orgullosos de tots ells i ens emociona profundament ser part d'aquesta gran família, unida per la lluita per la vida.


Felicitats i gràcies Erol Urbà i Fontfregona per la vostra gran tasca terapèutica.

bottom of page