top of page
Search

Saber escoltar

Reflexions d'un noi de 18 anys que està aprenent a escoltar


Ahir estava pensant en com n'és d'important escoltar i com n'és de difícil fer entendre que no escolta a algú que no escolta.


Amb la meva experiència pròpia, ara començo a entendre què és escoltar i quant m'ha costat entendre que no escoltava. Tantes vegades el meu pare m'havia parlat sobre com n'és d'important escoltar i, a la meva vida, tantes vegades m'han dit que no escolto la gent…….


Jo pensava que era una ximpleria, que sí que escoltava perquè sabia el que m'estaven dient, però no tenien la raó i la tenia jo. O estar en una conversa on tens coses a dir i estàs esperant que acabi l'altre per dir la teva, sense tenir absolutament ni idea del que està dient. O bé quan s'està parlant d'alguna cosa important en grup, i estàs escoltant fins que se t'acut alguna cosa a dir. A partir d'aquell moment deixes d'escoltar i no fas res més que buscar un lloc per poder parlar.


Jo tinc tendència a fer tot això i ara m'adono de com n'és de dolent. Estàs sempre incòmode esperant el moment per parlar, patint per si trobaràs el forat o no. La de problemes que m'hauria estalviat si hagués escoltat tots els consells que m'han donat a la meva vida i els hagués entès, en comptes de només sentir-los.


Ara m'adono que, estant callat i escoltant estic més tranquil, amplio el meu coneixement, no ensopego amb la mateixa pedra i em sento més assertiu.


Dins meu ha despertat l'interès per aprendre coses. A dia d'avui em penedeixo de no haver aprofitat l'escola com ho hauria d'haver fet, i no haver escoltat els consells de totes aquelles persones que em van voler ajudar.


Després de fer aquesta reflexió, veig gent que no escolta i penso en com puc fer-los entendre que no escolten i transmetre'ls això que penso, i m'adono de com és de difícil. L'únic que pots pensar és que aquelles persones han d'arribar per si mateixes a aquesta conclusió i, per més que els diguin, no ho aconseguiran si no ho “comprenen” pels seus propis mitjans.


Escoltar és molt important. És la base de la comunicació humana. Si tothom s'escoltés, no hi hauria tants problemes al món.


M'agradaria acabar sent una persona que sap escoltar i crec que, en entendre tot això, ho aconseguiré.21 views0 comments

Comments


bottom of page